Gymninge Gård vann årets miljöpris

17211910_10154180148251507_5029777028276309040_o

På Örebrogalan som gick av stapeln 9 mars på Conventum presenterades vinnaren av Örebro kommuns miljöpris. Bland de tre nominerade utsågs Gymninge Naturvårdsentreprenad till vinnare för sitt arbete med ekologiskt inriktad produktion och naturbeteskött. På naturbetesmarkerna med sin unika biologiska mångfald betar gårdens djur och bidrar på så vis till en särskild flora och djurliv.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen och ser det som ett kvitto på att det vi gör er viktigt. Det är roligt att bli uppmärksammad för det man gör och att fler ser det som positivt för djur, människas och miljö, säger en stolt Torbjörn Eriksson som driver verksamheten med sin bror Stefan.
Om priset:
Miljöpriset delas årligen ut av Örebro kommun till ett företag, en organisation eller en enskild person som på ett utmärkande sätt arbetar för miljön, klimatet och en hållbar utveckling. Syftet med miljöpriset är att lyfta fram förebilder som kan inspirera andra att bli miljöframsynta.